Notat: Socialdemokratisk historieforfalskning om årtiet med VK

I stedet for at bruge alle kræfter på at løse de Danmarks problemer med lav vækst og mangel på ar-bejdspladser, så bruger socialdemokratiske ordførere og ministre meget energi på at kritisere Venstres årti i regering. Men påstande om hvordan regeringen overtog et ”håndværkertilbud” efter VK-regeringens ”forsømte årti” er ren historieforfalskning. Hér giver vi svar på tiltale.

Påstand: SRSF har ryddet op efter Venstres skatter (fedtafgift, multimedieskat og iværksætterskat)

Ja, vi indførte nogle nye skatter og afgifter for at finansiere den største sænkning af personskatterne i over hundrede år. Vi erkendte, at fedtafgiften ikke var den mest geniale opfindelse og fandt derfor penge til at afskaffe den i vores finanslovsudspil for 2013.
S og SF var selv varme fortalere for fedtafgiften. De ville endda forhøje fedtafgiften med en ekstra milliard i Fair Løsning.
Regeringen har hævet skatter og afgifter for 6 mia. kr. med Enhedslisten. Vi har anvist vejen til at lette skatter og afgifter finansieret ved et offentligt udgiftsstop, så vi skabe arbejdspladser og sikre velfærden i Danmark. Hvad er regeringens plan?

Påstand: Venstre hældte hundredvis af afgifter ud over erhvervslivet

Ja, men afgifterne blev brugt målrettet til at nedsætte andre skatter. Vi afskaffede mellemskatten, sænkede bundskattesatsen og forhøjede topskattegrænsen, så det bedre kan betale sig at arbejde.
Regeringen har foreløbig hævet skatter og afgifterne for over 6 mia. kr. sammen med Enhedslisten for at bruge pengene på øget offentlige forbrug som højere kontanthjælp og højere udviklingsbi-stand. Skaber det arbejdspladser i Danmark? Svaret er nej.
Vi vil skabe arbejdspladser og sikre velfærden i Danmark ved et langt, sejt træk med udgiftsstop i den offentlige sektor, så vi kan lette skatter og afgifter. Regeringen vil bare blive ved med at gøre verdens største offentlige sektor større år for år.

Påstand: SRSF overtog et ”håndværkertilbud” fra VK

Vi vendte en gæld på 268 mia. kr., som vi overtog fra Nyrup i 2001, til et tilgodehavende på 92 mia. kr. da krisen ramte. Mens vi afbetalte på gælden krævede S og SF igen og igen, at vi skulle bruge flere penge.
Med Lars Løkke som finans- og statsminister lavede vi reformer, der øgede arbejdsudbuddet med over 100.000 personer og opretholdt tilliden til dansk økonomi. S og SF bekæmpede vores refor-mer med skræmmebilleder af en ”velfærdsmassakre”.
Hvis vores økonomi var i så dårlig forfatning, hvorfor var Danmark ét af kun 14 lande, som havde den bedste kreditvurdering hos de internationale bureauer?

Påstand: VK lod de offentlige udgifter sejle, og budgetterne blev overskredet gang på gang

Overskredne budgetter var ikke et VK-fænomen. Hver gang Nyrup ville bruge 1 skattekrone ekstra, blev der reelt brugt 2½. Fogh var lidt bedre, og brugte reelt 2 kr., når der skulle bruges 1 skattekrone ekstra. Løkke var bedst, og brugte ikke mere hver gang der skulle bruges 1 skattekrone ekstra.
Det var os, der foreslog budgetloven med bindende udgiftslofter – ikke regeringen.
Hvis VK virkelig var så slemme til at bruge for mange penge i 00’erne, hvorfor kunne de røde så altid bruge flere penge og kalde vores politik for en ”velfærdsmassakre”?

Påstand: VK forværrede lønkonkurrenceevnen med 20 pct.

Det er arbejdsmarkedets parter, der fastsætter lønnen – ikke regeringen.
Hvis S og SF var bekymrede for konkurrenceevnen, hvorfor krævede de så en lønpulje på 5 mia. kr. ekstra i forbindelse med de offentlige overenskomster i 2008? Et forslag, som vi pure afviste – ellers ville situationen have set endnu være ud.
Vi vil genoprette konkurrenceevnen ved at sætte skatten ned og sikre lønmodtagernes realløn. Corydon kaldte lønreduktionen i SAS på 15 pct. over en nat for ”100 procent socialdemokratisk politik” – er det regeringens politik?

Påstand: VK gav ufinansierede skattelettelser

Vi satte skatten ned ad tre omgange – fuldt finansieret hver gang. Finansieringen af skattereformen fulgte anbefalingerne fra de økonomiske vismænd. Det styrker på længere sigt den økonomiske holdbarhed med 5½ mia. kr. og øger arbejdsudbuddet med knap 19.000 personer.
Vi er klar til at fjerne afgifter og lette skatten, og vi kan finde pengene – hvad vil regeringen? Er konkurrencepakken den endelige løsning, og giver den reelle skatte- og afgiftslettelser?

Påstand: Danmark mistede de 130 arbejdspladser om dagen, da Løkke var statsminister

Ligesom alle andre lande, så mistede Danmark desværre også mange arbejdspladser under krisen. Men samlet set kom der 28.000 flere i arbejde under VK-regeringen.
Thorning mistede 32 arbejdspladser hver eneste dag i sit første år som statsminister. Og det er tydeligt, at kickstarten ikke virker – tværtimod må regeringen nedjustere forventningerne igen og igen.
Er konkurrencepakken regeringens endelige svar på at genskabe de mistede arbejdspladser og den tabte konkurrenceevne?

Påstand: Ungdomsarbejdsløsheden blev fordoblet, da Løkke var statsminister

Det er faktuelt forkert. Antallet af unge ledige steg fra 31.000 til 41.000 som følge af krisen – altså ikke en fordobling.
Da krisen kradsede, lavede vi målrettede indsatser for unge ledige – S og R var med i de fleste af disse aftaler.  Så hvorfor løber de fra deres ansvar?
Vi har været klar til kontanthjælpsreform længe, hvor vi bl.a. vil udvide uddannelsespålægget til 30 år og få ledige i aktivering fra dag ét – vi venter på regeringen, sker der snart noget?

Påstand: Efter 10 år med VK’s blokpolitik har SRSF sagt endegyldigt farvel til blokpolitikken

Vi havde en uansvarlig opposition hvor særligt Socialdemokratiet nægtede at tage ansvar for at løse Danmarks udfordringer. Derfor blev vi ofte nødt til at finde flertal med andre partier end So-cialdemokratiet. Reformpakken blev eksempelvis vedtaget med støtte fra Radikale Venstre.
Trods løfter om det modsatte, så laver Thorning lige så meget politik udelukkende med EL.
Vi er en ansvarlig opposition, der gerne medvirker i reformer, hvis det trækker Danmark i den rigtige retning som skattereformen og førtidspensionsreformen. Men hvor er regeringens udspil om SU, kontanthjælp og ikke mindst konkurrenceevnepakken?

Påstand: Privathospitalerne blev overbetalt under VK-regeringen

Privathospitalerne blev ikke overbetalt – kritikken er misforstået. Privathospitalernes takster i forbindelse med brug af behandlingsgarantien lå i gennemsnit under de offentlige DRG-takster.
Brug af private aktører som et supplement til et stærkt offentligt sundhedsvæsen er ganske enkelt sund fornuft. Selv formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), anerkender, at han i Region Midtjylland kan få MR-scanninger til 60-70 pct. af prisen, når han handler privat.
Regeringen har forringet behandlingsgarantien og dermed patienternes rettigheder. Regeringens modstand mod privathospitalerne kommer desværre forud for patienternes ret til hurtig behandling. Regeringen bekæmper privathospitaler – Venstre bekæmper ventelister!

Påstand: VK-regeringen gjorde intet for at løse fundamentale problemer med grundskolen

Vi løftede det faglige niveau i folkeskolen. Elever i 3. kl. læser nu lige så godt, som de før gjorde i 4. kl. I naturfag og matematik var 4. kl. eleverne lige så gode, som de før var i 5. kl.
Vi forslog en reform af folkeskolen i 2010, som S ikke ønskede at indgå aftale om. Pudsigt nok har regeringen nu selv foreslået en folkeskolereform, som minder umiskendeligt om vores gamle ud-spil.
S og SF gik til valg på overbudspolitik med to lærere for de mindste elever, maksimalt 24 elever i hver klasse, computere til alle elever mv. Hidtil har det taget regeringen mere end et år bare at komme med et udspil til forhandlinger. Heldigvis er Venstre mere end klar til som forligsparti at tage ansvaret på sig og gøre en god folkeskole endnu bedre – også selvom der ikke er råd til alle S-SF’s valgløfter.

Påstand: Bankpakker var ”Danmarkshistoriens største tyveri”

Bankpakkerne var hverken tyveri eller en gratis omgang men tværtimod lån fra staten, som aktuelt giver staten et overskud på 11 mia. kr.
Regeringspartierne lagde selv stemmer til bankpakkerne – og Thorning står fuldt ud ved dem.
S og SF gik til valg på en bankskat til 2 mia. kr. om året. Vestager blokerede for bankskatten i regeringsgrundlaget, men mon ikke S og SF stadig vil beskatte bankerne hårdere?

Påstand: Venstre forsømte Grønland og svigter nu selvstyreloven

Alle partier undtagen DF vedtog selvstyreloven i 2009. Vi står ved selvstyreloven, men vi er bekymrede for en lang række følgevirkninger. Hvad gør vi f.eks., hvis kineserne begynder at udnytte den uran, der følger med udvindingen i Grønland?

I stedet for at bruge tiden på at kritisere Venstre for at ville diskutere på et oplyst grundlag, så kunne regeringen hellere vågne op og tage bekymringerne alvorligt. Så skal Venstre nok tage stilling til lovforslaget på det tidspunkt.

Udgivet i Debatindlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Støt økonomisk

Har du eller din virksomhed lyst til at støtte det frivillige arbejde som Venstre medlemmer og bestyrelse gør i kommunen, så modtager vi meget gerne donationer.

Læs hvordan her

NYT FRA VENSTRE.DK

Det er ingen hemmelighed, at problemerne i SKAT har været mange – og det er heller ingen hemmelighed

Når knap 50.000 unge i dag står i ingenmandsland uden job eller uddannelse, ja, så er der altså noge

I dag har vi desværre alt for mange børn, som må fejre sidste skoledag uden at kunne stave eller reg

En samlet venstrefløj insisterer med jævne mellemrum på at stirre sig helt blind på ren matematik, n

I Danmark har vi på mange måder et af verdens bedste velfærdssamfund - med rigtig mange fagligt dygt

Nyhedsbrev
order family and consumer science bibliography type my popular analysis essay on usa the things they carried essays clueless plot best dissertation conclusion ghostwriters website uk best persuasive essay editing website for school who were the roundheads top dissertation abstract proofreading for hire for college esl term paper ghostwriter site usa custom research paper ghostwriting site usa professional presentation editor service ca cheap dissertation conclusion proofreading websites au story of gilgamesh summary huck finn character analysis esl descriptive essay editing service uk best dissertation conclusion writer for hire online help with tourism dissertation cheap blog writer service ca custom phd essay ghostwriter service gb write my journalism literature review popular admission paper ghostwriting sites online best dissertation chapter ghostwriters service for phd to kill a mockingbird tom robinson custom blog post editor website uk pay to get botany dissertation abstract best biography ghostwriter sites uk top assignment proofreading sites for college type my classic english literature report write my ecology dissertation proposal popular argumentative essay writer services ca best personal essay writer websites ca professional argumentative essay writing services us top rhetorical analysis essay editor for hire popular content writer site for university professional thesis proposal editor services for school custom papers ghostwriting site us best essays editing for hire for college top curriculum vitae writing services au best school essay ghostwriters services esl masters essay editing for hire online expository editing websites best report ghostwriters website online beowulf hrunting custom article review writing website gb top cover letter ghostwriters for hire for masters professional course work ghostwriters for hire usa pay for my science dissertation conclusion cheap college creative writing assistance pay for my popular papers online esl biography writing sites for school professional movie review ghostwriting sites online personal proofreading site uk cheap dissertation chapter ghostwriting for hire online write esl school essay on donald trump esl school school essay topics help writing marketing report top persuasive essay ghostwriters websites ca custom term paper editor website for college best creative writing proofreading sites for university type my cheap book review online professional term paper editing site ca introduction maker essay top papers ghostwriting services popular movie review ghostwriter for hire ca statistics ghostwriter website do my best personal essay on hacking cheap article writing site ca esl argumentative essay proofreading service usa a rose for emily interpretation the jewels guy de maupassant pay to do esl essay custom presentation ghostwriter site for phd professional application letter editor services us popular personal essay ghostwriting sites us esl thesis statement ghostwriter sites for college best dissertation methodology ghostwriters for hire for college cheap argumentative essay writer service for school cheap movie review writers sites online once upon a time gordimer pay to do best admission essay on civil war write my esl argumentative essay on presidential elections home work ghostwriter websites top critical essay writer websites for university custom letter ghostwriting service music therapy essay esl essays ghostwriting services essays ghostwriters for hire us custom rhetorical analysis essay on founding fathers pay to do ecology term paper help me write cheap dissertation hypothesis dissertation chapter writing website ca popular admission essay writer websites for college reasons why slavery is wrong esl mba essay ghostwriters for hire uk pay for my art & architecture content esl academic essay writing site for masters write my top school essay on hacking economic analysis paper top biography proofreading site for university help with my literature essays biography proofreading services au best definition essay ghostwriting websites au pay for my professional persuasive essay on shakespeare help writing medicine assignment popular application letter proofreading service au popular dissertation ghostwriters websites for masters cheap term paper writers for hire for school top content writer sites us popular thesis proposal writing for hire for phd esl annotated bibliography writer for hire article editor for hire ca order top expository essay on founding fathers pop culture and feminism best personal essay writer for hire for masters esl thesis proposal editing website online top dissertation conclusion ghostwriting service for masters esl application letter ghostwriters services uk esl academic essay proofreading sites for university esl academic essay writing website essays on basketball top school essay ghostwriter services for university do my composition speech critical ghostwriters sites usa custom business plan writers websites type my history dissertation proposal professional admission essay editing websites us write me botany presentation top essays ghostwriter sites us custom letter ghostwriter site us popular papers proofreading site esl article editor websites gb custom creative writing writers site for college top bibliography writer websites au do my culture annotated bibliography best persuasive essay editor sites for phd characterization in the necklace custom dissertation methodology ghostwriters site for university top curriculum vitae writing website for mba best report writer site usa esl course work ghostwriters websites for mba best essay writer for hire gb top admission essay writers website for university popular movie review writers sites for school do my cheap reflective essay on trump pay to write nursing papers best essay editor for hire for school top presentation writers service for mba write cheap best essay on lincoln definition essay on mathematics top thesis proofreading sites custom mba essays samples critical analysis essay ghostwriter sites cheap article review writers sites gb popular article editor website online best paper ghostwriter websites for masters custom papers editor websites ca presentation writers for hire ca esl speech writer website for university best custom essay proofreading websites usa chemistry writing service top thesis ghostwriting services usa top business plan writer website for university esl admission essay ghostwriter sites for school best cover letter proofreading sites for college cheap dissertation abstract proofreading websites usa best course work editor service online esl dissertation proposal editor websites ca cheap term paper writer website us best dissertation abstract proofreading for hire online professional mba essay ghostwriter site ca pay for social studies problem solving custom business plan writers sites for mba popular school essay writing services online custom thesis proposal ghostwriter website for university problems of pollution esl editor services usa the raven essay best cover letter ghostwriter services uk esl writer sites for mba best dissertation results ghostwriting website for college professional essay editor services us cheap phd essay editing services gb university editor website au cheap speech writers sites for school popular school essay writers for hire au cheap paper ghostwriter websites for university custom scholarship essay proofreading websites au cheap critical thinking editing service online top creative writing ghostwriters site au popular personal statement ghostwriter service online custom dissertation methodology writing websites for masters popular creative writing writer for hire us phd writing for hire online pay to get environmental studies research proposal professional case study editing site uk cheap movie review ghostwriting sites for college the constant lover pay to get popular masters essay on presidential elections statistics essay editor site esl dissertation conclusion ghostwriter services ca cheap mba essay writing for hire online popular assignment ghostwriter services custom scholarship essay proofreading service us top masters essay ghostwriting sites for masters write my best masters essay on shakespeare cheap business plan ghostwriting sites for university popular mba essay writers websites gb custom ghostwriters site au top article review ghostwriting for hire for college popular term paper writers website for mba custom annotated bibliography writing sites uk custom writer site uk best university essay writing for hire cheap school article review topic professional article review writing site for mba professional thesis proposal ghostwriter site au top masters essay writer websites for university professional thesis editor sites for phd top business plan proofreading services help me write drama report professional school essay proofreading website ca esl curriculum vitae writing websites for university do my literature thesis custom dissertation results writer site au cheap thesis proposal writers sites usa cheap article ghostwriting sites us help with esl business plan popular thesis proofreading services online write my english dissertation results botany essay proofreading site buy investments letter black robe analysis best academic essay proofreading site for college popular content writing website for school popular home work ghostwriter website uk top editor website online cheap essays writers services for phd write calculus biography best speech writing site for mba professional resume writer service ca research proposal editor service au pay for my cheap critical analysis essay on brexit custom phd essay ghostwriters websites online top analysis essay writing website for phd custom proofreading services esl thesis proposal ghostwriting service online type my popular article online dissertation results writers sites uk esl essays proofreading sites for masters top application letter proofreading service us popular book review ghostwriter website gb best thesis ghostwriter services gb custom critical essay editor sites type my popular school essay on civil war esl annotated bibliography editing for hire for university cheap critical analysis essay writing for hire online pay for my esl university essay on founding fathers buy custom blog post online esl dissertation ghostwriters websites for school popular descriptive essay ghostwriting website us top assignment ghostwriters services us professional cover letter ghostwriter website au popular resume ghostwriting website for mba write me phd essay on shakespeare albert camus and jean paul sartre professional bibliography ghostwriting sites duchess of malfi characters esl admission essay proofreading sites online help me write cheap letter best article writers services gb best thesis statement ghostwriting websites for mba cheap essay editing services au professional thesis statement editing service au what is the valley of ashes in great gatsby best university thesis advice self concept communication professional mba essay ghostwriting website us top research proposal ghostwriter website gb cheap college essay proofreading site write ancient civilizations dissertation write me popular dissertation proposal online voltmeter and ammeter lab custom college presentation assistance write my top school essay on founding fathers esl report writers services for university professional school blog post samples esl report editor for hire for college top academic essay ghostwriters website au top blog post writing website ca type my mathematics course work best dissertation chapter proofreading sites for university esl dissertation hypothesis editor website for university persuasive essay proofreading website ca principles of existentialism write my art & architecture personal statement top dissertation introduction ghostwriting services for school help with my popular personal essay on usa popular dissertation results writers site for college esl cover letter writers services uk esl article review ghostwriter service for mba popular cv ghostwriters for hire usa essay ghostwriters sites us top masters speech examples popular thesis writers website popular thesis statement writing sites au application letter ghostwriting website gb custom cheap essay editing services uk type my law dissertation methodology professional term paper writer for hire for phd best book review proofreading services for college top presentation editing services for school buy math letter custom ghostwriter for hire for mba custom school essay proofreading for hire for school pay to write best cheap essay on hillary clinton custom bibliography ghostwriting site online help with top home work custom essays writing website online cheap college problem solving topics best persuasive essay ghostwriters websites au write my zoology problem solving custom term paper ghostwriter websites gb professional speech ghostwriters websites ca top thesis ghostwriter for hire us popular blog writing sites online esl research paper ghostwriting services uk custom content writers site for university top curriculum vitae editing site uk popular content ghostwriter sites us what makes oedipus a tragic hero popular phd thesis statement topic nike global marketing strategy popular dissertation conclusion writers services for university help me write ancient civilizations presentation best cheap essay proofreading services au course work ghostwriter websites uk maggie everyday use top speech editing sites online popular personal essay ghostwriters sites gb twelfth night act 2 scene 3 esl report writing site online custom dissertation chapter writing website online professional dissertation proposal proofreading site uk popular masters essay ghostwriter service for mba top masters essay editor services gb custom movie review writers site usa write my top critical analysis essay on lincoln help writing management dissertation introduction top application letter editing website best phd essay ghostwriting for hire for school cheap letter writers service ca top best essay ghostwriter sites gb best cover letter editor websites online research paper editing websites write my government admission essay honesty essays cheap argumentative essay ghostwriters services for mba definition writing sites pay to get education papers persuasive ghostwriting for hire uk top book review ghostwriters websites au professional dissertation chapter writers services usa professional home work editor site au help me write academic essay on usa thesis statement writers service usa top dissertation hypothesis ghostwriters services usa esl university essay proofreading websites for mba best best essay writers service custom curriculum vitae ghostwriter for hire au top letter writing for hire for masters cheap personal essay ghostwriters site uk pay for my best admission essay on presidential elections custom article writing service for mba professional letter writing website for school personal essay ghostwriting websites online best dissertation hypothesis ghostwriters services uk custom case study ghostwriting for hire online order poetry business plan custom critical thinking ghostwriter for hire for phd best research paper ghostwriters service uk do my trigonometry annotated bibliography dickinson vs whitman custom definition essay ghostwriting website gb write me descriptive essay on trump top college essay editor site for college top course work editing websites uk pay to get science research proposal help writing biology content sample for critical analysis essay civil inattention examples esl custom essay editing sites for masters top critical thinking proofreading sites for masters custom creative essay proofreading websites for mba cheap dissertation results ghostwriting website uk cheap best essay editing websites professional dissertation methodology writers for hire for university top critical thinking proofreading sites gb professional reflective essay ghostwriting website ca esl creative writing writer site for masters best best essay ghostwriter site usa best dissertation abstract writers for hire for phd pay to get english paper pay for popular custom essay online summary of because i could not stop for death custom essays ghostwriter for hire for masters dissertation proposal ghostwriter websites online custom essay ghostwriting sites gb esl masters essay writer website usa professional admission essay ghostwriters services for phd best dissertation ghostwriter website for college order law application letter professional annotated bibliography writers service for mba popular personal essay ghostwriting website gb best homework editing services uk top content ghostwriter website au top homework ghostwriting websites for school custom creative writing editing website gb professional creative essay ghostwriter websites ca custom rhetorical analysis essay writers site for masters type my top university essay online business plan writing custom personal statement editor site custom blog post proofreading site ca popular definition essay editor websites for school buy marketing dissertation proposal cheap best essay ghostwriters service for school essays on bullying popular mba personal essay ideas top phd literature review ideas professional school essay ghostwriting for hire gb esl application letter ghostwriters for hire au popular movie review writers sites for mba academic writer websites ca help writing best dissertation malaria causative organism top academic essay writers for hire au esl reflective essay writers for hire for mba what does it mean to be civilized esl mba expository essay ideas professional college university essay advice professional definition essay ghostwriter site uk popular letter proofreading website for phd top assignment editing website online cheap blog post proofreading websites uk popular papers ghostwriting websites for phd professional cv editor services ca professional creative essay ghostwriting service online esl letter proofreading for hire for university heroism in the iliad esl custom essay writing websites gb cheap scholarship essay writers websites for phd buy remedial math letter esl persuasive essay ghostwriters sites for phd write physics thesis top critical thinking editor for hire for school zoology essay writers service best literature review ghostwriters websites for school cheap thesis proposal writers for hire for mba best article review editor for hire online professional application letter writer site usa colonial enterprise esl critical thinking writers site ca best dissertation introduction writer services uk public health paper topics cheap dissertation writing website cheap scholarship essay ghostwriter site ca dissertation results ghostwriter service online popular annotated bibliography editing sites uk top application letter editor services for university fahrenheit 451 symbols popular problem solving writing for hire for phd popular dissertation methodology editor for hire for school help with professional cv help writing best speech pay for my poetry research paper custom home work ghostwriting for hire for college custom writer site for mba esl book review ghostwriting websites gb best academic essay ghostwriters services us pay to write professional persuasive essay on lincoln top literature review writing site ca top term paper editing services us esl mba essay editing sites help with my professional expository essay on presidential elections professional argumentative essay proofreading services for school top college dissertation topic pay to do psychology term paper do my best content online top thesis proposal proofreading for hire gb do my scholarship essay on hillary popular dissertation results ghostwriting sites ca top dissertation conclusion ghostwriter websites for university best dissertation chapter ghostwriting sites gb pay for best persuasive essay on trump esl expository essay proofreading for hire for school custom creative essay ghostwriting websites online order esl phd essay on shakespeare cheap curriculum vitae writers websites for school best creative essay writers sites usa best persuasive essay ghostwriter websites for mba